Skip to content

Moderna elfordon med litiumbatterier har många fördelar men vid brand innebär det stora risker för verksamheten med stillestånd och kostnader.

Batteribrand

Riskerna med litiumbatteribränder

Ett modernt batterisystem för till exempel elbilar och truckar är säkra under normal användning. Men det finns alltid risker som kan leda till farliga bränder som kollisioner, materialfel eller brand i andra objekt som sprider sig till fordonet.

Ett brinnande litiumbatteri har ofta ett våldsamt förlopp med höga temperaturer och farliga brandgaser. Att släcka branden är mycket svårt då batteriet är självfödande med syre och det finns risk för återantändning långt efteråt.

Enligt lagen är alla företag ansvariga för att utföra och dokumentera alla nya risker som tas in i verksamheten för att undvika påföljder och dyra stillestånd och renoveringar.

Så här säkrar ni er verksamhet

Riskanalys

Riskanalys

Vi kommer ut till din verksamhet med en erfaren riskanalytiker som tillsammans med er går vi igenom anläggningen. Risker identifieras och kvantifieras innan en åtgärdsplan med konkreta råd utformas. Allt dokumenteras och resultatet kan integreras i företagets egen riskanalys eller användas som den är för de hanterade riskområdena och säkerställer att det uppfyller lagkrav.

Offert

Offert på brandskyddsutrustning

Grunden i brandskyddet är fordonsbrandfiltar som effektivt hanterar bränder i alla typer av fordon. De tål upp till 1500 grader och reducerar rökspridningen till ett minimum, sänker temperaturen så det går att forsla ut fordonet samt undviker släckvatten som förstör både lokaler och är skadligt för miljön. Som ansvarig för verksamheten är du ansvarig för uppsugning och rening av släckvatten. Brandfiltar är en billig försäkring mot stora kostnader.

Utbildning

Utbildning

För maximalt skydd behöver de anställda känna sig trygga i hur utrustningen används. I samband med leverans kommer en erfaren instruktör till er och håller en utbildning i både teori och praktik. Utbildningen innefattar även den lagstadgade Grundläggande brandskyddsutbildningen vilket sparar både tid och pengar.

Exempel på verksamheter

Logistikanläggningar, Parkeringshus, Industrier, Fordonsverkstäder, Bostadsrättsföreningar, Återvinningsanläggningar, Däckverkstäder, Hotell och köpcenter, Bildemonteringar

Lägg på filten direkt vid rökutveckling

Brandfiltar och tillbehör

Med våra brandfiltar kan ni släcka på ett miljövänligt och säkert sätt. Med smarta tillbehör gör ni användandet och förvaringen smidig.

Vill ni veta mer?

Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur ni kan säkra er verksamhet.